Albert Thurston bretels: Exclusieve heren bretels

Albert Thurston produceert de mooiste handgemaakte bretels. Albert Thurston wordt ook wel gezien als de uitvinder van de moderne bretellen. Ontdek britse stijl en klasse met de mooiste Albert Thurston collectie. In dit artikel leer je alles over dit mooie merk.
 
albert thurston bretels

De historie van Albert Thurston

In 1820 opende meneer Albert Thurston zijn allereerste winkel in Londen. Toendertijd op Panton Street, Haymarket. Een bekende straat om mooie herenmode te kopen toendertijd, vergelijkbaar aan Jermayn street (bekend van de overhemden). Het was hier dat Albert Thurston de moderne bretellen uitvond. In de tijd van Albert Thurston was het mode om een broek met hoge band te dragen. Een riem is dan uiterst oncomfortabel. Albert Thurston had hier een oplossing voor: bretels, ook wel suspenders genoemd in het Engels.

Eervolle vermelding voor Albert Thurston

Het jaar 1851 was een groot jaar voor hem. Dit was het jaar dat hij beloond werd voor al zijn harde werk. In 1851 ontving Albert Thurston namelijk een eervolle vermelding op de Great Exhibition. Dit is een toonaangevende wereldtentoonstelling over cultuur en industrie. Waarom? Om de prachtige afwerking en het draagcomfort van deze bretellen. Nu bijna 200 jaar na oprichting staat het Britse merk nog steeds bekend om haar hoogwaardige kwaliteit materialen en afwerking.
 

Voor de elite of voor iedereen?

Bekende voorbeelden van de Albert Thurston dragers zijn: Michael Douglas in ‘Wall Street’ , Steve Martin in ‘Leap of Faith’ en niet te vergeten Daniel Graig in de James Bond films. Impliceert dat dat bretels alleen voor de elite zijn? Natuurlijk niet! Bretels zijn voor iedereen. Of het nou Jort Kelder is, de moderne hipster of je wat vollere oom. Bretels geven iedereen net dat extra beetje stijl en klasse.

Albert Thurston: Van welke materialen?

De materialen gebruikt in de Albert Thurston bretels zijn zeer divers. Voor de lussen wordt gebruik gemaakt van hoogwaardig geitenleer. Dit is een sterke en comfortable ledersoort. Verder worden de "bretels" zelf gemaakt van hoogwaardige materialen waaronder canvas, boxcloth, elastiek, zijde, satijn, kamgaren, moiré en Hardy Minnis wol.
collectie albert thurston voor heren

Waar koop ik Albert thurston online?

Albert Thurston is gemakkelijk online te bestellen op de site van de Nederlandse bretels specialist: bretels.nl. Een grote en diverse collectie moderne suspenders voor de echte Dandy. Verschillende lengtes, breedtes zodat ze geschikt zijn voor iedere man.