no image

Dragen de Belgen vaak bretels?

Dragen de Belgen vaak bretels? En wat zijn bretels precies? Waar komen bretels vandaan en wat is de juiste manier om ze te dragen? Lees het antwoord op deze vragen hieronder en doe leuke stijltips op.

 

Wat zijn bretels?

Bretels zijn een herenaccessoire en dienen ervoor om de broek omhoog te houden waneer men geen riem draagt. Bretels zijn x of y-vormige banden, vaak van elastiek, die aan de voor- en achterkant van de broek worden bevestigd en over de schouders heen lopen. Vroeger werden bretels vaak aan de broek bevestigd met knopen, tegenwoordig gaat dit een stuk makkelijker met metalen clips.

 

Bretels bestaan in veel verschillende soorten en maten. Vaak zijn ze gemaakt van elastiek. De wat chiquere varianten kunnen ook gemaakt zijn van leer of zijden. Alhoewel het tegenwoordig gebruikelijker is om bretels met clips te dragen, komen de bretels met knopen ook nog voor.

 

De geschiedenis van de bretels

De bretels hebben een lange geschiedenis achter de rug. Verhalen gaan terug tot in de 18e eeuw. De bretels werden het eerst gezien in Frankrijk en de Verenigde Staten, waarna ze de rest van de wereld hebben overgenomen. Ze werden voor het eerst gedragen bij hoge broeken omdat een riem hier onpraktisch was. De bretels werden in deze tijd gezien als ondergoed en moesten dus onzichtbaar onder een trui of onder een colbert worden gedragen.

 

Later, kwamen de lage broeken in opkomst en daarbij de riem. De riem was een elegant en praktisch accessoire. De riem mocht namelijk wel gezien worden! De bretels verdween naar de achtergrond en werd geassocieerd met de lagere klasse. Terwijl de riem zijn intrede deed.

 

Toch is de bretels altijd blijven bestaan en tegenwoordig wordt deze al lang niet meer geassocieerd met de lagere klasse. Een bretels mag nu ook gezien worden, en straalt zelfs klasse en elegantie uit. Dit zie je bijvoorbeeld veel in België.

 

De bretels in België

Tegenwoordig zien we de bretels als een chique, zakelijk, elegant of hip accessoire. De bretels wordt nog steeds gedragen zoals vroeger (onzichtbaar onder een colbert, als “ondergoed”) maar mag nu ook gezien worden. En wist je dat je deze chique accessoires online kunt kopen in België?

 

De bretels worden gedragen door verschillende mensen, in verschillende stijlen en voor verschillende gelegenheden. De bretels wordt in België bijvoorbeeld ook veel als aankleding in winkels gebruikt. Zo kun je het in restaurants tegenkomen als personeelskleding. Het er hip uit en eensgezind: iedereen kan zien wie er bij het personeel hoort en wie niet.

 

Naast dat het als werkkleding voorkomt in België, zie je het voorkomen als puur een accessoire maar ook nog op de praktische redenen. Een aantal manieren hoe je de bretels gedragen ziet worden:

  • Zichtbaar accessoire: werkkleding in bijvoorbeeld een restaurant of bij een hippe outfit.
  • Praktisch accessoire: verstopt onder een colbert of trui om de broek omhoog te houden.
  • Zichtbaar & praktisch accessoire: het een sluit het ander natuurlijk niet uit. Je kunt een bretels dragen naar een gala, feestelijke gelegenheid of als onderdeel van je alledaagse kledingstijl. De bretels kan zichtbaar zijn en alsnog zijn praktische functie uitvoeren: het ophouden van de broek.

 

Stijltips

Zoals beschreven, zijn er dus verschillende manieren om de bretels te dragen en zijn er bretels in verschillende vormen en van verschillende materialen. Welke bretels je ook draagt, twee tips zijn van belang om altijd goed te onthouden:

 

  1. Wanneer je een bretels draagt, draag dan geen riem.
  2. Officieel mag de bretels niet zichtbaar zijn. Kies er er toch voor om hem zichtbaar te dragen, zorg ervoor dat je een kwaliteitsbretels aantrekt die bij je outfit past. Op die manier weet je zeker dat je klasse uitstraalt.

 

Ben je opzoek naar een kwalitatief goede bretels, dan wil je hier misschien eerst online meer informatie over vinden. Misschien wil je de bretels überhaupt wel online aanschaffen. Je kunt je inspiratie inplaats van online, ook opdoen in België. Wil je je bretels online kopen, dan ben je daar op op de juiste plek. Namelijk, België is ook bezig met keurmerken. Dus als je voor een bestelling de website op het keurmerk controleert, zit je gegarandeerd goed.

 

Dus, dragen de Belgen vaak bretels? In vergelijking met bijvoorbeeld Nederlanders of Duitsers weten het we niet. Maar je kunt ze in ieder geval met regelmaat bij de Belgen vinden! Zo wordt de bretels gebruikt als personeelskleding, op speciale gelegenheden maar ook als onderdeel van de alledaagse outfit.