Blog

Hippie kleding

Hippie kleding

De mooiste carnavalskleding

Hippie kleding staat voor een specifieke stijl van mode en zelfs voor het uitdragen van een enigszins vrolijke en ontspannen levensstijl. Zowel de boven- als de onderkleding van de hippie mode beschikt over dusdanige kenmerken dat de hippie stijl er meteen in te herkennen is. De spijkerbroeken met wijde pijpen zijn daar een voorbeeld van, maar dan moet de stof uiteraard wel een verwassen uiterlijk hebben en het liefst ook nog een beetje gescheurd en weer afgedekt zijn met lapjes stof. Naast spijkerstof kunnen ook ribbroeken en andere stoffen met een patroon uitstekend de hippiecultuur vertegenwoordigen. Het is mogelijk om kant en klare hippie kleding te kopen, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met bijvoorbeeld tweedehands kleding.

Hippie kleding online

Als je gaat winkelen om naar hippie kleding te zoeken, dan zullen de winkels die deze mode verkopen ver uit elkaar liggen. Bovendien moet je al het geluk hebben dat er in je eigen omgeving een dergelijke winkel gevestigd is die deze kledingstijl aanbiedt. Om je tijd en frustratie te besparen kun je het beste hippe kleding online kopen. Er zijn meerdere mogelijkheden om de leukste mode uit de jaren zestig te vinden. De hippie kleding is natuurlijk bijzonder kenmerkend met broeken met wijd uitlopende pijpen, vrolijke kleuren, bloemendessins en fantasieprints.

Hippie kleding accessoires

Vergeet ook niet om aan speciale accessoires te denken, zoals het hoofdbandje om de haren bijeen te houden en de typische bril met ronde glazen. Je kunt ook zelf sieraden maken met onder meer kralen, schelpen en niet te vergeten het vroodesteken dat bijvoorbeeld in een armbandje verwerkt kan worden en perfect aansluit bij de hippie kleding.

Hippie kleding

Hippie kleding is duidelijk herkenbaar door de unieke kenmerken van de mode die halverwege de jaren 60 in opkomst is gekomen met het begin van de hippiecultuur. Het imago van de echte hippies is qua modebeeld te herkennen aan felgekleurde hippie kleding, maar ook door een gewaad als een kaftan en oosters getinte jassen. Of wat te denken van de broeken met wijde pijpen en satijnen blouses met ruches. Bloemen en kralenkettingen vormen net als de brillen met gekleurde glazen een belangrijk onderdeel van de accessoires die destijds werden gedragen. Met betrekking tot het uiterlijk droegen de mannen vooral lange haarden en baarden met al dan niet een hoofdbandje omgebonden.

Hippie kleding voor een feest

Vintage kleding is nog altijd in, maar er zijn weinig mensen die zich tegenwoordig dagelijks volledig in hippie kleding steken. De meeste mensen die op zoek gaan naar hippie kleding doen dat omdat er een feest georganiseerd wordt waar de hippietijd of de bloempower het thema van is. De feestkleding met het hippiethema is vrijwel altijd over de top, want het moet natuurlijk opvallen. Hippe kleding is niet alleen populair voor themafeesten, maar kan ook prima gedragen worden tijdens andere gelegenheden. Een typisch voorbeeld van een gelegenheid die zich daarvoor prima leent is het carnavalsfeest, maar ook tijdens een vrijgezellenfeest is het leuk om in hippie kleding rond te lopen en vooral de vrije geest te ervaren. Er zijn niet voor niets online veel feestwinkels te vinden die een ruim aanbod te bieden hebben met hippie kleding.

Hippie kleding


december 7, 2018
Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 + 6 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.