no image

Jaren 50 kleding online

Jaren 50 kleding

Jaren 50 kleding is echt vintage en helemaal hip en trendy in deze tijd. Op het gebied van 2de hands retro kleding is er veel variatie en die diversiteit is onder meer terug te zien in het aanbod van jaren 50 kleding. Er kunnen namelijk verschillende stijlen onderscheiden worden in de jaren 50 mode, zoals de klassieke en chique jurken uit die periode. Een jaren 50 jurk in de klassieke stijl wordt gekenmerkt door de ingesnoerde tailles in combinatie met een kokerrok. Het silhouet van de zandlopervorm kende nog altijd een grote populariteit in de jaren vijftig, maar langzamerhand kreeg de mode meer frivoliteit. Bekend zijn ook de retro haarsjaaltjes. En wie kent niet die prachtige badmode met bikinibroekjes met pijpjes.

Kleding jaren 50 online

De kleding uit de jaren 50 is weer volop te zien in het straatbeeld van vandaag de dag, waarbij onder meer 2e hands retro kleding wordt gedragen. Naast tweedehands vintage kleding waar momenteel veel vraag naar is, zijn het de modeontwerpers van deze tijd die zich laten inspireren door het thema ‘Kleding jaren 50’. Het voordeel van de nieuwe mode die op de jaren vijftig is gebaseerd is, dat er met moderne stoffen wordt gewerkt die een uitstekend draagcomfort bieden. Bij het kopen van 2e hands retro kleding moet er vaak goed op de maat gelet worden en is het vaak nodig dat de tweedehandse kleding uit de jaren 50 passend wordt gemaakt.

Kleding jaren 50 voor dames en heren

De kleding uit de jaren 50 is tegenwoordig vooral populair onder dames die een retro kledingstijl willen creëren, maar er zijn ook heren die de kleding uit de jaren 50 fantastisch vinden. Als er gekeken wordt naar de mode in de jaren vijftig voor heren, dan zijn er meerdere aspecten die invloed hebben gehad, zoals de muziekstijl rock and roll. Kleding voor heren uit de jaren 50 wordt gekenmerkt door lange colberts in een breed model in combinatie met een sjaalkraag. Een belangrijk kenmerk van broeken uit de jaren vijftig is de kachelpijp en deze werd gedragen met leren schoenen met een dikke zool. Kleding uit de jaren 50 voor dames was eveneens geïnspireerd op rock and roll met wijde rokken met petticoats en schoenen die queenies werden genoemd. Ook een bekend kledingstuk uit de jaren vijftig voor dames is het truitje met korte mouwen dat een twinset werd genoemd.

Hell Bunny Marina Anchor Mini Jurk