Blog

Maak je outfit compleet met een paar fraaie retro sneakers!

Retro sneakers zijn het helemaal op dit moment! Sneakers zijn van oorsprong sportschoenen, maar worden tegenwoordig echter vooral als vrijetijdsschoenen gedragen. Ze zijn licht van gewicht en zo ontworpen dat je er eenvoudig lange afstanden mee af kan leggen zonder last te krijgen van je voeten. Erg comfortabel dus! Maar dat is nog lang niet alles. Sneakers zijn uitgegroeid tot een ware modemusthave! Ze zijn verkrijgbaar in flitsende kleuren en revolutionaire designs.

Maar wij zijn uiteraard met name geïnteresseerd in de zogenaamde retro- of vintage sneakers. Sneakers bestaan namelijk al erg lang! Sinds de jaren '50 is het fenomeen 'vrije tijd' sterk in opkomst, en werd vrijetijdsbesteding zoals het uitvoeren van sporten erg populair. Hiervoor haalde men sportschoenen in huis zoals tennis, basketbal- en hardloopschoenen.

Gedurende de jaren '90, mede door de invloed van de alsmaar aan populariteit winnende hip-hop cultuur, maakte de zogenaamde sneakers officieel de stap naar het lifestyle segment. Uiteraard zagen ook de schoenenfabrikanten dit in. Ze begonnen de designs van de sneakers toegankelijker te maken en organiseerden marketingscampagnes om sneakers te promoten. En de rest is geschiedenis! Tegenwoordig domineren sneakers het straatbeeld, en de laatste tijd zijn met name retro sneakers weer erg geliefd. Ze geven je de mogelijkheid om je outfit helemaal af te maken, en je look op subtiele wijze die geliefde 'retro vibe'  te geven!

Om voor jullie het kiezen een stukje makkelijker te maken, hebben we voor jullie een Top 3 samengesteld met de aller beste retro sneakers van dit moment!

1.      Adidas Superstar

De Adidas Superstar is de absolute all-time classic! Deze schoen behoeft dan eigenlijk ook geen introductie meer. De schoen werd voor het eerst in productie genomen in 1969, en voert in 2018 nog steeds de lijstjes aan. Volgens velen misschien wel de beste en meest tijdloze sneaker ooit gemaakt! De sneaker is nog steeds hip, duurzaam en bovendien erg comfortabel. Tegenwoordig is de sneaker verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog.

2.      Vans Old Skool

De naam zegt het eigenlijk al. Deze sneaker is old school – maar zeker niet gedateerd! De schoen ademt het stoere skateboard gevoel, en maakte al furore in de jaren '80 en '90. Maar nu zijn ze helemaal terug, en hebben ze een vaste plek veroverd in het sneaker landschap! De sneakers geven je outfit dat stoere en vintage randje – maar tegelijkertijd oh zo casual en eenvoudig te combineren met alle kledij uit je kledingkast!

3.      Asics Gel Lyte 3

Deze classic zag het levenslicht in 1990, en is in de tussentijd uitgegroeid tot één van de meest geliefde retro sneakers van dit moment! Van oorsprong een hardloopschoen, maar door haar zeer fraaie uiterlijk al snel circulerend in het lifestyle segment. Sneaker liefhebbers waren vanaf dag 1 eensgezind: deze sneaker is een lust voor het oog! En oh ja, hij loopt ook nog eens heel erg lekker..  Verkrijgbaar in ontelbaar verschillende kleuren en designs.

Zo, dat waren ze! Als je één van deze sneakers op de kop tikt, kan het niet anders dan dat je outfit er lekker retro en vintage uit komt te zien. Op theSneaker.nl kun je alle sneakers terugvinden. De webshop van theSneaker is misschien wel de grootste online sneaker winkel van Nederland, en daarom erg geschikt om je zoektocht op aan te vangen! Veel plezier bij het shoppen.


januari 25, 2019