no image

Vintage en Retro Kleding

Jaren 50 kleding en Jaren 60 kleding

Jaren 50 kleding en Jaren 60 kleding bestaat uit mode in de bijzondere stijl van vintage kleding. Het is helemaal hip en trendy om tegenwoordig in jaren 50 kleding te lopen. Daarbij kan er overigens wel een onderscheid gemaakt worden. Een deel loopt namelijk het liefst in de kleding die nog echt uit de jaren vijftig afkomstig is. Een ander deel geeft toch liever de voorkeur aan het dragen van nieuwe kleding, maar dan wel in de stijl van de jaren vijftig. Natuurlijk is het aanbod van echte jaren vijftig kleding beperkter aan het worden en zijn er meer mogelijkheden om nieuwe mode aan te schaffen, want alles kan immers worden nagemaakt.

Leuke Zomerjurkjes

Leuke zomerjurkjes komen voor elke zomer weer uit in andere stijlen en kleuren. Om met de laatste trend mee te doen is dat natuurlijk een uitstekend excuus om op winkeljacht te gaan en zo het leukste zomerjurkje te scoren. Op internet vind je een grote collectie zomerjurkjes en niet alleen bij één webwinkel, maar bij veel verschillende webwinkels. Online winkelen om te zoeken naar de leukste zomerjurkjes is dan ook geweldig, want je kunt de collecties met elkaar vergelijken en zien wat deze zomer nu echt hip en trendy zal zijn. Bij het kopen van een jurkje voor de zomer is het wel belangrijk dat het materiaal licht is en comfortabel is om op echt warme dagen te dragen.

Design kleding

Design kleding vormt de basis voor een zelfverzekerde uitstraling in een stijl die bij je past. Bij exclusieve design mode denkt men al snel aan de dure merken van topontwerpers, maar design kleding hoeft helemaal niet zo duur te zijn.

Jaren 80 kleding

Jaren 80 kleding is kenmerkend door de typische stijl met opvallende modetrends. Het modebeeld op straat van de jaren tachtig werd sterk beïnvloed door wat er door bekendheden op televisie werd gedragen. Retro kleding is nieuwe mode gebaseerd op oude stijlen en dat is tegenwoordig weer helemaal hip en trendy.

Vintage kleding

Vintage kleding is kleding uit een ver verleden waar nu een vernieuwde belangstelling voor is. Echte vintagekleding is tweedehandse kleding, dat tegenwoordig nog verkrijgbaar is in exclusieve vintagewinkeltjes of nog op speciale markten gevonden kan worden. De kleding uit de jaren 50 is weer volop te zien in het straatbeeld van vandaag de dag, waarbij onder meer 2e hands retro kleding wordt gedragen. Naast tweedehands vintage kleding waar momenteel veel vraag naar is, zijn het de modeontwerpers van deze tijd die zich laten inspireren door het thema ‘Kleding jaren 50’. Het voordeel van de nieuwe mode die op de jaren vijftig is gebaseerd is, dat er met moderne stoffen wordt gewerkt die een uitstekend draagcomfort bieden. Bij het kopen van 2e hands retro kleding moet er vaak goed op de maat gelet worden en is het vaak nodig dat de tweedehandse kleding uit de jaren 50 passend wordt gemaakt.

Jaren 50 jurk

Een jaren 50 jurk is echt vintage en helemaal hip en trendy in deze tijd. Op het gebied van 2de hands retro kleding is er veel variatie en die diversiteit is onder meer terug te zien in het aanbod van jaren 50 jurken. Er kunnen namelijk verschillende stijlen onderscheiden worden in de jaren 50 mode, zoals de klassieke en chique jurken uit die periode. Een jaren 50 jurk in de klassieke stijl wordt gekenmerkt door de ingesnoerde tailles in combinatie met een kokerrok. Het silhouet van de zandlopervorm kende nog altijd een grote populariteit in de jaren vijftig, maar langzamerhen kreeg de mode meer frivoliteit.

[1-click-image-ranker]

Retro Badpak

Wie echt in stijl op het stren of aan het zwembad wil liggen, kiest ervoor om in een retro badpak te gaan zonnebaden. Het retro badpak is bijzonder origineel en zal zeker opvallen tussen alle andere badgasten. De mini bikini’s en weinig verhullende badpakken staan in schril contrast met het retro badpak, waar bij de ontwikkeling van de modellen vooral veel stof is gebruikt. De modellen van badpakken uit de jaren vijftig en zestig worden tegenwoordig gebruikt als ontwerp om nieuwe badkleding te ontwikkelen, waarin de retro stijl uiteraard naar voren komt. De retro stijl is niet alleen te herkennen in de vormgeving en stofgebruik van de badpakken, maar komt ook naar voren in details, zoals kleuren en dessin.
Verkrijg uw favoriete cocktailjurken in onze online winkel!!
Wie echt in stijl op het stren of aan het zwembad wil liggen, kiest ervoor om in een vintage retro badpak te gaan zonnebaden.