no image

Vintage kleding online

Vintage kleding is kleding uit een ver verleden waar nu een vernieuwde belangstelling voor is. Echte vintagekleding is tweedehandse kleding, dat tegenwoordig vintage kleding heet.


Stijl vintage kleding

Bij vintage kleding is er niet direct één specifieke kledingstijl aan te merken, omdat de modestijlen in het verleden ook verschillende ontwerpen, details en kleuren lieten zien. Een jurk of overhemd uit de jaren vijftig verschilt bijvoorbeeld totaal van dezelfde kledingstukken in de jaren zestig en zeventig. Dat biedt wel het voordeel dat je zelf kunt bepalen welke stijl van vroeger het meeste aanspreekt en je op basis daarvan je keuze voor vintage kleding kunt maken. Door het dragen van vintage kleding ontwikkel je een unieke kledingstijl. Vintage mode staat namelijk voor de weerspiegeling van de trends t verschillende tijdsperioden. De vintagestijl is een keuze. Een keuze die je persoonlijkheid benadrukt oor bijvoorbeeld vintage jurken te dragen of in vintage jassen te lopen. De unieke kledingstijl kan bovendien aangevuld worden met typische vintage accessoires, zodat er ook de details wordt gedacht.

Aanbod vintage kleding

Het aanbod van vintage kleding kan onderscheiden worden in de echte vintagekleding voor verzamelaars designer vintage en betaalbare vintagemode. De echte exclusieve vintagekleding is, zeker als het in goede staat verkeert, haast onbetaalbaar, schaars en vooral weggelegd voor de verzamelaars, die er een particuliere collectie op nahouden. Zo is het bijvoorbeeld haast onmogelijk om een charleston jurkje uit de roerige twintiger jaren op de kop te tikken. Wel zijn er nog talloze boetiekjes, waar tweedehands kleding van vroeger wordt verkocht tegen niet al te hoge prijzen. De designer vintage komt al een stuk dichterbij, maar is vanwege de hoge prijzen nog altijd niet geschikt voor een breed publiek. Betaalbare vintage kleding is afgeleide van de designervintage en wel uitermate betaalbaar. Het laat zich raden dat de nieuwe kleding in een vintagestijl het meest aangeboden wordt. Daar is dan ook een ruime keuze in te vinden.

Vintage kleding online kopen

De meest simpele manier om een groot aanbod van vintagemode tot je beschikking te krijgen is online te gaan winkelen. Of je moet al de moeite nemen om uit te zoeken waar de echte vintagewinkels zich bevinden om er een gezellig dagje uit van te maken. De kans is dan echter nog altijd niet groot, dat je overal in slaagt. Online lukt dat zeker wel, want de meest gangbare weg om vintage kleding te kopen is via internet. Via de designerskledingwinkel bijvoorbeeld. Kijk maar eens rond en vergelijk de vintagemode om de leukste vintage kleding daarna online te bestellen.