Blog

Zo draag je een pet

Natuurlijk draag je een pet gewoon op je hoofd. Maar de vraag waarop we hier antwoord geven, is hoe je een mooie pet kan kiezen die bij jou en je kledingstijl past. Petten zijn tijdloos en op het strand of op vakantie kan je zeker met elke pet wegkomen. Je kan een pet ook stijlvol dragen in combinatie met een mooie outfit. Wil je weten hoe dat moet? Lees dan verder.

Om een pet stijlvol te dagen moet hij bij jou passen en ook te combineren zijn met je kledingstijl. Daarom kan je best rekening houden met de volgende dingen wanneer je een pet gaat uitkiezen:

De pasvorm

Er besteen veel soorten petten die er allemaal anders uit kunnen zien. Verschillende petten passen beter binnen verschillende stijlen. Als je een stoere pit wil, kan je kiezen voor een baseball cap of trucker cap. Wil je liever een klassieke pet, kies dan voor een dandy pet of een platte pet.

Je kledingstijl

Om een pet mooi te kunnen dragen moet ze goed bij je kledingstijl passen. Als je stoer gekleed gaat, kan je kiezen voor een pet met een coole print erop. Bij een klassiekere kledingstijl, passen ook de klassieke modellen en zijn er leuke motieven zoals een visgraatmotief dat goed bij je kledingstijl zullen passen. Ben je meer een buitenmens, ga dan voor een gewone pet in een egale kleur die goed bij je buitenkleren past.

De kleur

Een goede kleur pet kiezen is ook erg belangrijk zowel voor je look als voor je uiterlijk. Er zijn kleuren waarmee je meestal veilig zit en niet veel fout kan doen, bijvoorbeeld bordeaux of donkerblauw. Een zwarte pet lijkt veilig, maar kan je huidskleur erg bleek laten uitkomen. Een pet in felle kleuren is dan weer altijd een beetje een risico, het kan er snel fout uitzien. 


januari 31, 2019